Založ si blog

Československý majdan alebo dvojitá zrada mocností.

Občania Československa boli v nie tak dávnej minulosti dva krát zradení svetovými mocnosťami. Prvý krát Mníchovská zrada rozdelila Československo pod záštitou Veľkej Británie a Francúzska. Nezáležalo im na ľuďoch v našej krajine. Mali svoje ciele. Dúfali, že nebudú v zornom poli Hitlera, dúfali že si Hitler podmaní Slovanov, ale čo bolo ich najväčšiu motiváciou, bola porážka boľševikov a tým pohodlný prístup k ich bohatstvu dúfajúc že pri Hitlerovi si z neho aspoň časť uštipnú. Všetko bolo nakoniec inak. Boľševici preukázali svoju nezlomnú vôľu prežiť a zhatili západu všetky jeho snahy.
Život išiel ďalej a západní politici ale hlavne finančníci sa nevedeli stotožniť stým, že bohatstvo Sovietskeho zväzu ako aj veľkého východného bloku nemali pod kontrolou. Precízne, systematicky a s trpezlivosťou dôsledne budovali opozíciu na zvrátenie tohto vývoja. Vedeli, že krajinu sovietov vojensky neporazia. Cesta je z vnútra. V Československu si pestovali s veľkou finančnou podporou opozíciu a ako jej idol Václava Havla.
Prvá časť majdanu sa vydarila keď sa nekontrolovateľne začal rúcať východný blok, padol socializmus, Havel sa stal prezidentom a tým bola prvá časť majdanu naplnená. Otázka znela čo ďalej. Československo bol moderný a ekonomicky sebestačný štát. Veľmoci rozhodli o rozdelení. V decembri 1990 sa opäť, ako v ’38 v Mníchove, ale tento krát vo Švajčiarsku rozhoduje o budúcnosti Československa. Západné svetové mocnosti zastúpené svojimi šedými eminenciami teraz však aj za účasti zástupcov Čiech rozhodujú či ďalej. Výsledkom bolo oddelení Českej republiky. Český zástupci a ich špička pochopila argumenty, že sa týmto ťahom vyhnú budúcim sporom s Maďarskom ohľadne silnej menšiny na území Slovenska a taktiež budúcim problémom s rómskou minoritou. Hlavný argument zabral najviac a to rýchle začlenenie Čechov do štruktúry „vyspelých“ západných krajín Európy. Otvorená bola otázka Slovenska. Našťastie neuspel návrh na koho riadenie medzi okolité krajiny, ale bolo rozhodnuté o jeho samostatnosti a nechá sa to na samovývoj.
Česká politická špička sa s týmto okamžite stotožnila a od januára 1991 začína intenzívna príprava na rozdelenie. Šedé eminencia západu začali intenzívne skryto a pod legendou pripravovať na Slovensku pôdu na oddelenie pričom perfektne využili odstredivé tendencie časti politické spektra. A ako víťazstvo je výhra Mečiara vo voľbách. Jeho vlastnosti boli ideálne na dosiahnutie požadovaného cieľa. Je tvrdý, zásadový, cíti sa ako bojovník. V tom bol západ dobrý. Dali mu pocit, že on je ten správny a jediný aby dokázal naplniť túžbu Slovákov po samostatnosti. A stalo sa. Cieľ mocností bol naplnený a druhá časť majdanu splnená.
Dnes je vidieť, že svoje ciele napĺňajú postupne a dôsledne. Sme vazalmi vo vlastnom štáte a Slovensko ovládajú sily, ktoré nenávidia vlastných občanov. História sa opakuje. Tak ako ’38 si pripravili pôdu na vojnu s boľševikmi dnes nás pripravujú na vojnu s Ruskom. To bohatstvo im nedá spávať. Ak nevyhrá zdravý rozum zopakujeme aj rok 1941.
Dúfam, že to tak nebude.

Aby sme to už konečne pochopili

29.01.2022

Je to divná doba. Ľudia sú stále nespokojní. Dnes majú možnosť kúpiť si dvesto tisícový byt za nízky úrok na tridsať rokov v bankách, ktoré niekedy vlastnil štát. Dnes ich vlastní zahraničný investor a my tak pomáhame k blahobytu nemeckých, talianskych a rakúskych dôchodcov. A to by nás malo tešiť. Postavili sme si elektrárne a ani sme netušili, že raz budeme mať [...]

Nie som pesimista, ale niekedy to tak môže vyzerať

10.01.2022

Mám rád našu vlasť Slovensko, zároveň však mám pocit, že sa do tejto doby akosi už nehodím. Neviem si zvyknúť, že slovo chlapa už neplatí a nepomôže Vám ani perfektná zmluva ak nemáte známosti na súde. Priateľstvo stráca svoju hodnotu a faloš ho úspešne predbieha. Nie je to akosi doba pre mňa. Komunisti sedia v prvých laviciach v kostole, líder kresťanov paktuje z [...]

Keď novičok zabíja – vzťahy

13.04.2018

Otvorený list Veľvyslanectvo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Panská 6 Bratislava J.E. Andrew John Garth v prvom rade mi dovoľte vyjadriť obdiv k práci diplomata ktorú vykonávate,. Je to práca veľmi náročná ktorá napomáha k vytváraniu priateľských vzťahov medzi štátmi, národmi a taktiež v mnohých prípadoch zabraňuje možným konfliktom a [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 27874x
Priemerná čítanosť článkov: 3097x

Autor blogu

Kategórie