Založ si blog

Nie som pesimista, ale niekedy to tak môže vyzerať

Mám rád našu vlasť Slovensko, zároveň však mám pocit, že sa do tejto doby akosi už nehodím. Neviem si zvyknúť, že slovo chlapa už neplatí a nepomôže Vám ani perfektná zmluva ak nemáte známosti na súde. Priateľstvo stráca svoju hodnotu a faloš ho úspešne predbieha.
Nie je to akosi doba pre mňa. Komunisti sedia v prvých laviciach v kostole, líder kresťanov paktuje z liberálmi a ak máte rád svoj národ tak Vás liberáli označia za extrémistu. Stačí mať peniaze a kľudne sa stanete prezidentom, oligarchom stačí kúpiť nejakú stranu a môžete byť predsedom parlamentu a je úplne jedno čo ste dokázal a či Vás vôbec niekto pozná alebo nie.
Nechodím sa do doby keď mnohí z tých čo majú stáť na strane zákona sa spájajú s tými čo ho porušujú. Rozkráda sa štát a nikto za to nie je potrestaný. Milióny si rozdávajú spôsobom, že tak si nemôže dôchodca minút ani jedno euro. Akosi mi nesedí doba keď sedliacky rozum na celej čiare prehral s Googlom a životné skúsenosti nahradili korešpondenčné kurzy. Akákoľvek zbytočná vysoká škola poráža dobrého remeselníka, ktorého niektorí majú dokonca za zlodeja.
Je to zvláštna doba keď za úškrn na YouTube sa dá zarobiť viac ako zarobí pracujúci rodič za celý rok a ktokoľvek z nejakého blbého seriálu je celebrita. Nesedí mi doba keď sa bratríčkujeme s krajinami, ktoré svoj blahobyt získali drancovaním iných krajín a nevážime si čo v lopote vybudovali naši dedovia a otcovia. Nepatrím do doby keď sme si to nechali vziať a naši politici za 30 strieborných z nás spravili lacnú pracovnú silu. Sme v pakte kde agresia je bežným nástrojom zahraničnej politiky a mám vážne obavy, že bude horšie.
Mnohí sa hanbia za to že sú Slováci a hanbia sa za prácu svojich otcov a starých otcov.
Každý čo chce vidieť do budúcnosti mal by sa pozrieť do minulosti. Ale to sa nikomu nechce. V budúcnosti vidia len peniaze a moc.
Ale som večný optimista a už to nejako zvládnem.

Aby sme to už konečne pochopili

29.01.2022

Je to divná doba. Ľudia sú stále nespokojní. Dnes majú možnosť kúpiť si dvesto tisícový byt za nízky úrok na tridsať rokov v bankách, ktoré niekedy vlastnil štát. Dnes ich vlastní zahraničný investor a my tak pomáhame k blahobytu nemeckých, talianskych a rakúskych dôchodcov. A to by nás malo tešiť. Postavili sme si elektrárne a ani sme netušili, že raz budeme mať [...]

Československý majdan alebo dvojitá zrada mocností.

10.01.2022

Občania Československa boli v nie tak dávnej minulosti dva krát zradení svetovými mocnosťami. Prvý krát Mníchovská zrada rozdelila Československo pod záštitou Veľkej Británie a Francúzska. Nezáležalo im na ľuďoch v našej krajine. Mali svoje ciele. Dúfali, že nebudú v zornom poli Hitlera, dúfali že si Hitler podmaní Slovanov, ale čo bolo ich najväčšiu motiváciou, [...]

Keď novičok zabíja – vzťahy

13.04.2018

Otvorený list Veľvyslanectvo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Panská 6 Bratislava J.E. Andrew John Garth v prvom rade mi dovoľte vyjadriť obdiv k práci diplomata ktorú vykonávate,. Je to práca veľmi náročná ktorá napomáha k vytváraniu priateľských vzťahov medzi štátmi, národmi a taktiež v mnohých prípadoch zabraňuje možným konfliktom a [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 27869x
Priemerná čítanosť článkov: 3097x

Autor blogu

Kategórie