Založ si blog

Aby sme to už konečne pochopili

Je to divná doba. Ľudia sú stále nespokojní.
Dnes majú možnosť kúpiť si dvesto tisícový byt za nízky úrok na tridsať rokov v bankách, ktoré niekedy vlastnil štát. Dnes ich vlastní zahraničný investor a my tak pomáhame k blahobytu nemeckých, talianskych a rakúskych dôchodcov. A to by nás malo tešiť.
Postavili sme si elektrárne a ani sme netušili, že raz budeme mať možnosť kúpiť si niekoľko násobne drahšiu elektriku na rôznych burzách. Nepochopím prečo je národ nespokojný.
A čo potraviny. Kedy si človek mohol kúpiť hovädzie z Argentíny, alebo z Belgicka? Komu by chutilo niekde z Liptova. To nie je to pravé. Takto sa aspoň po ceste cez pol sveta trošku odleží. No čo. Ľudia aj tak budú stále nespokojní. Nie sú spokojní s cesnakom z Číny ako keby sa aj Číňania nechceli mať dobre. Veď aj námorník musí niečo zarobiť keď s nadšením vozí potraviny po celom svete.
A načo tranzit plynu cez Slovensko? Kto to kedy videl. Ešte by mohlo vybuchnúť potrubie. Nech to jebne Nemcom. Radšej im zaplatíme niekoľko násobne viac, ale sme v bezpečí. Aj tak sú ľudia nespokojní.
Dnes nemusíte chodiť do práce, alebo aj nemáme do akej. No kedy bola taká možnosť? A človek bude aj tak závidieť ľuďom, ktorí sa zo dňa na deň stali milionármi keď mali tých správnych politických priateľov. Sme takí nevďační! Ale určite sa zmeníme.
Doprajeme politikom ich teplé miestečká, pochopíme, že Európska únia nahradila tretiu Ríšu, že vojnu na Ukrajine chcú zlí Rusi a Dohoda s USA nás zachráni.
Držím nám všetkým palce aby sme to konečne pochopili.

Československý majdan alebo dvojitá zrada mocností.

10.01.2022

Občania Československa boli v nie tak dávnej minulosti dva krát zradení svetovými mocnosťami. Prvý krát Mníchovská zrada rozdelila Československo pod záštitou Veľkej Británie a Francúzska. Nezáležalo im na ľuďoch v našej krajine. Mali svoje ciele. Dúfali, že nebudú v zornom poli Hitlera, dúfali že si Hitler podmaní Slovanov, ale čo bolo ich najväčšiu motiváciou, [...]

Nie som pesimista, ale niekedy to tak môže vyzerať

10.01.2022

Mám rád našu vlasť Slovensko, zároveň však mám pocit, že sa do tejto doby akosi už nehodím. Neviem si zvyknúť, že slovo chlapa už neplatí a nepomôže Vám ani perfektná zmluva ak nemáte známosti na súde. Priateľstvo stráca svoju hodnotu a faloš ho úspešne predbieha. Nie je to akosi doba pre mňa. Komunisti sedia v prvých laviciach v kostole, líder kresťanov paktuje z [...]

Keď novičok zabíja – vzťahy

13.04.2018

Otvorený list Veľvyslanectvo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Panská 6 Bratislava J.E. Andrew John Garth v prvom rade mi dovoľte vyjadriť obdiv k práci diplomata ktorú vykonávate,. Je to práca veľmi náročná ktorá napomáha k vytváraniu priateľských vzťahov medzi štátmi, národmi a taktiež v mnohých prípadoch zabraňuje možným konfliktom a [...]

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 27873x
Priemerná čítanosť článkov: 3097x

Autor blogu

Kategórie